Testare cu banc de sarcină

< Înapoi

Servicii de testare a generatoarelor prin intermediul unui banc de sarcină

Pentru a asigura fiabilitatea unui generator de rezervă este esențial un program amplu de întreţinere preventivă, iar testarea generatoarelor prin intermediul unui banc de sarcină este o parte importană a acestui program. Efectuarea anuală a unei testări cu bancul de sarcină ajută la prelungirea vieţii motorului generatorului şi asigură o funcţionare fiabilă în timpul unei pene de curent.


Ce reprezintă testarea cu un banc de sarcină?

Testarea unui generator prin intermediul unui banc de sarcină permite verificarea fiabilității globale a unui generator și a capacității sale de a funcționa la putere nominală maximă. De obicei un generator funcționează la un nivel mult mai scăzut față de randamentul său nominal maxim. Bancul de sarcină verifică capacitatea de operare a generatorului și de asigurare a puterii necesare într-o situație de urgență. Prin utilizarea unui banc de sarcină, sarcina artificială furnizată de acesta aduce motorul la o temperatură de funcţionare acceptabilă.


Solicitați o ofertă


Testare cu banc de sarcină
Testare cu banc de sarcină

Ce reprezintă testarea fără sarcină?

Majoritatea clienților care dețin centre de date își pun în funcțiune generatoarele de rezervă săptămânal, fără ca acestea să fie în sarcină, dar recurg foarte rar la o testare cu sarcină constructivă, bazându-se pe pierderile ocazionale ale rețelei de curent pentru a realiza testarea. Pentru generatoarele ce funcționează cu motoare diesel, acest lucru poate determina ”depuneri umede”. Depunerile umede au loc atunci când se acumulează combustibil nears în galeria de evacuare a motorului. Acest lucru este cauzat de funcționarea unui generator la sarcină redusă. Atunci când se rulează un generator sau când se pune în funcțiune doar în timpul unor întreruperi de scurtă durată, generatorul funcționând la sarcină redusă, motorul nu poate ajunge la temperatura de funcţionare optimă. Dacă această situație este lăsată să continue pentru perioade lungi de timp, acumulările de combustibil nears pot deveni nocive pentru eficienţa motoarelor şi pentru durata lor de viață.


Care sunt beneficiile?

Testarea cu un banc de sarcină permite ca motorul să atingă temperatura optimă de funcționare și elimină acumulările de combustibil nears. Rezultatul este o unitate care funcționează mai curat şi mai eficient. O astfel de testare vă oferă de asemenea garanția că generatorul dumneavoastră funcţionează la parametrii la care a fost proiectat să opereze. Orice generator, fie că este cu alimentare diesel sau pe gaz, are parte numai de beneficii dacă este testat prin intermediul unui banc de sarcină.

Serviciile de testare oferite de Margex Equipment

În timpul testării prin intermediul bancului de sarcină se monitorizează parametrii critici ai motorului, cum ar fi presiunea uleiului, temperatura motorului, presiunea combustibilului etc. Înregistrăm toate aceste citiri pentru a demonstra că, odată ce generatorul ajunge la sarcina nominală maximă, acesta funcționează la temperaturi și presiuni normale de operare. Prin intermediul acestui serviciu, Margex Equipment oferă un raport complet al citirilor, inclusiv al valorilor de ieşire precum tensiuni, amperaje, valori de putere (KW) etc.


Margex Equipment vă pune la dispoziție testarea cu un banc de sarcină ca serviciu separat sau putem să includem această testare într-un contract de servicii, devenind astfel parte integrantă a întreținerii preventive anuale pentru sistemul dumneavoastră de putere. Testarea prin intermediul bancului de sarcină nu are caracter intruziv, iar în timpul testului nu există nicio întrerupere a sarcinilor pe care se bazează facilitățile dumneavoastră. Majoritatea producătorilor au căzut de acord asupra faptului că un generator care funcționează în mod frecvent la sarcină redusă sau care nu funcționează deloc în sarcină, are parte numai de beneficii printr-o testare anuală la un banc de sarcină.

Testare cu banc de sarcină